VEELGESTELDE VRAGEN

Met voeding moet je bewust omgaan, je goed informeren en juiste keuzes maken. Je weet zelf het beste wat je lichaam nodig heeft om je goed te voelen. Wij helpen je daar zoveel mogelijk bij. Met verantwoorde, gezonde voeding, maar ook met informatie. Want we zijn eerlijk en open over alles wat we doen en niet doen. Hieronder staan de veelgestelde vragen.

Wil je iets weten dat er niet bij staat? De klantenservice staat altijd voor je klaar. 

Over ons

 • Wat doen we bij KCALculated?
  Welkom bij KCALculated, wij staan voor sportvoeding met smaak!

  Overheerlijke producten zorgen ervoor dat gestructureerd eten gemakkelijk vol te houden is. Wij zijn gepassioneerd door fitness en geloven dat goede voeding de sleutel is tot het behalen van je doel. Zo kan je vet verliezen in een calorie tekort of spiermassa opbouwen in een calorie overschot. Dit kan je onder andere doen met onze sportmaaltijden. Bekijk onze Over ons pagina voor meer informatie.
 • Wat zijn de voordelen van KCALculated?
  Stop met boodschappen doen, te koken en af te wassen! Wij bieden sportvoeding voor jouw doel, of je nou wilt afvallen, droogtrainen, spiermassa opbouwen of conditie verbeteren. Niet alleen hebben onze sportmaaltijden een ideale macronutriëntenverhouding, ze bevatten ook nog eens geen conserveringsmiddelen of industriële suikers. Door onze speciale vriesmethode zijn de maaltijden binnen korte tijd direct ingevroren en blijven de voedingscellen intact wat resulteert in een ultieme smaakbeleving.

  Nog niet genoeg? Wist je dat KCALculated streeft naar een 100% biologisch afbreekbare eetbak? We vermijden verpakkingsafval, lange transportroutes en tussenpersonen door regionaal of van buurlanden in te kopen.
 • Hoe duurzaam is KCALculated?
  Duurzaamheid staat centraal in bijna al onze processen. We streven ernaar dat al onze verpakkingen 100% biologisch afbreekbaar zijn. Zo zijn onze eetbakken gemaakt van 95% recyclebaar karton. De plasticfolie die het bakje afsluit is extra dun en BPA-vrij.

  We vermijden verpakkingsafval, lange transportroutes en tussenpersonen door regionaal of van buurlanden in te kopen.

Over onze sportmaaltijden

 • Is er informatie over de voedingswaarden en allergenen?
  Wij bij KCALculated zorgen ervoor dat onze afvallen, droogtrainen, spiermassa en conditie maaltijden een duidelijk verschil hebben op het gebied van calorieën en macronutriënten. Onze maaltijden bevatten minimaal 30 gram eiwitten met uitzondering op de vegan en vis maaltijd.

  Bij KCALculated zorgen wij ervoor dat jij als klant goed op de hoogte bent van onze allergeneninformatie, zo hoeft niemand zich druk te maken of ze een maaltijd hebben waar ze allergisch voor kunnen zijn. Bekijk onze Voedingswaarden en allergenen pagina voor meer informatie.
 • Waar komen onze ingrediënten vandaan?
  We betrekken al onze ingrediënten van zorgvuldig geselecteerde leveranciers die evenveel belang hechten aan kwaliteit en milieubewustzijn als wij. Zo halen wij vis uit duurzame visserijen waar geen overbevissing is, groenten van de groentetelers die letten op seizoensgebonden teelt met een zorgvuldige behandeling van het milieu, rundvlees en gevogelte die alleen gevoerd worden met natuurlijk GMO-vrij voer zonder medicatie en voldoende ruimte en tot slot vleesvervangers van een fabrikant die een belangrijke bijdrage levert aan milieu- en klimaatbescherming.
 • Hoe worden de sportmaaltijden bereid?
  Bij KCALculated gebruiken we natuurlijke ingrediënten en hoogwaardige oliën zoals koolzaad- of olijfolie. Je zult geen additieven vinden als smaakstoffen, conserveringsmiddelen, smaakversterkers, E-nummers en dergelijke. Al onze maalijden worden bereid door chefs. Dat betekent: ze snijden, roeren, pureren, stomen en bakken zoals in een restaurant, alleen in grotere pannen.
 • Waarom worden onze sportmaaltijden ingevroren?
  Diepvries is het nieuwe vers! Door onze speciale vriesmethode zijn de maaltijden binnen korte tijd direct ingevroren en blijven de voedingscellen intact wat resulteert in een ultieme smaakbeleving.
 • Zijn KCALculated sportmaaltijden halal?
  Onze maaltijden bevatten helaas geen halal bereiding, wel streven wij ernaar om dit in de toekomst te bewerkstelligen.
 • Hoe kan ik het beste de maaltijden bereiden?
  Voor het consumeren van een maaltijd adviseren wij deze een dag van te voren uit de vriezer te halen en in de koeling te plaatsen. Op deze wijze ontdooit de maaltijd geleidelijk en behoudt het zijn smaak.

  Het opwarmen van een maaltijd kan in de magnetron, oven of pan. De eetbak is magnetron- en ovenbestendig. Bekijk onze Bereidingswijze pagina voor meer informatie.
 • Hoe kan ik het beste de maaltijden bewaren?
  De maaltijden die je van ons ontvangt kun je het beste in een vriezer bewaren. Uit de verzenddoos direct in de vriezer plaatsen. Zo zijn de maaltijden zes tot twaalf maanden houdbaar. Op de verpakking van de maaltijd kun je de exacte houdbaarheidsdatum vinden.

  In de koelkast is de maaltijd maximaal 3 dagen houdbaar. Nadat de maaltijd ontdooid is adviseren wij deze niet meer opnieuw in te vriezen.

BESTELLEN, VERZENDEN EN BEZORGEN

 • Zijn er minimale bestel hoeveelheden?
  Bij KCALculated is het al mogelijk om te bestellen vanaf € 49,95, het is niet mogelijk om onder dit bedrag te bestellen.
 • Hoe worden de producten verstuurd?
  Jouw bestelling bij KCALculated wordt een dag van te voren ingepakt. Wij gebruiken isolatiezakken en icepacks zodat de diepvries producten op de juiste temperatuur maken. Heb je voor 17:00 besteld? Dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden!
 • In welke landen leveren jullie?
  KCALculated levert in Nederland en België
 • Kan ik zelf mijn bezorg dag en bezorgtijden kiezen?
  Ja, de bezorgdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. Een dag voor de aflevering krijg je een Track & Trace code via de mail met de tijd van de bezorging.
 • De bezorging is vertraagd, wat nu?
  Vervelend dat de bezorging vertraagd is, dit heeft verder geen invloed op de houdbaarheid van de diepvries producten zolang je deze binnen 48 uur na de verzending ontvangt. Bij één dag vertraging is er dus niets aan de hand.
 • Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen?
  Excuses voor het ongemak, bekijk onze Contact pagina en kies op welke wijze je contact met ons op wilt nemen. Wij kunnen achterhalen of de bestelling goed is doorgekomen.
 • Welke betaalmethoden accepteren jullie?
  Ben je een nieuwe klant en bestel je voor de eerste keer, dan wordt de bestelling via iDEAL, Creditcard, Apple Pay, PayPal of Klarna afgerekend.