Blogs

Wat is mealpreppen en hoe doe je dat?

Wat is mealpreppen en hoe doe je dat? Mealpreppen, ook bekend als meal prepping, is een populaire methode waarbij maaltijden van tevoren worden bereid en in porties worden verdeeld om gedurende de week te worden geconsumeerd. Dit kan helpen om tijd te besparen, gezonde eetgewoonten te bevorderen en geld te besparen door het verminderen van impulsieve voedselkeuzes.

Hoe doe je dat?

Hier zijn de stappen om te mealpreppen:

  • Planning: Begin met het plannen van welke maaltijden je voor de komende week wilt bereiden. Bedenk welke gerechten je lekker vindt en welke voedingsstoffen je nodig hebt.
  • Boodschappen doen: Maak een boodschappenlijst op basis van je maaltijdplanning. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten in huis hebt voordat je begint met mealpreppen.
  • Koken: Kies een dag waarop je wat tijd hebt om te koken en bereid meerdere maaltijden tegelijkertijd voor. Dit kan bijvoorbeeld op zondagmiddag zijn. Kook grote porties van verschillende gerechten, zoals rijst, quinoa, groenten, kip, vis of tofu.
  • Portioneren: Verdeel de gekookte gerechten in individuele porties. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld plastic of glazen containers die geschikt zijn voor de vriezer of koelkast. Zorg ervoor dat je de porties afmeet om een gebalanceerde maaltijd te garanderen.
  • Opslaan: Bewaar de porties in de koelkast of vriezer, afhankelijk van hoe snel je ze zult consumeren. Zorg ervoor dat je ze luchtdicht afsluit om versheid te behouden.
  • Opwarmen: Wanneer je een maaltijd wilt eten, haal je gewoon de vooraf bereide portie uit de koelkast of vriezer en warm je deze op volgens de instructies. Dit kan in de magnetron, oven of op het fornuis, afhankelijk van het gerecht.
  • Aanpassen: Pas je mealprep-routine aan op basis van je voorkeuren en behoeften. Experimenteer met verschillende recepten, maaltijdcombinaties en opslagmethoden om te ontdekken wat het beste voor jou werkt.

 

Mealpreppen kan een geweldige manier zijn om gezonde eetgewoonten te bevorderen, tijd te besparen en stress te verminderen rond maaltijdplanning en bereiding. Het vereist wat planning en voorbereiding, maar kan uiteindelijk resulteren in gemakkelijke en voedzame maaltijden gedurende de week.

 

KCALculated doet het voor jou

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en handige manier om te profiteren van de voordelen van mealpreppen, dan hebben wij bij KCALculated de oplossing voor jou. We begrijpen dat niet iedereen de tijd of de middelen heeft om zelf maaltijden van tevoren te bereiden, en daarom bieden wij kant-en-klare mealprepmaaltijden aan die speciaal zijn ontworpen om aan je voedingsbehoeften te voldoen.

Onze mealprepmaaltijden zijn zorgvuldig samengesteld door voedingsdeskundigen en chefs, en bieden een uitgebalanceerde mix van koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten om je te helpen je doelen te bereiken, of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen, je conditie wilt verbeteren of droogtrainen.

Met KCALculated hoef je je geen zorgen te maken over het plannen, inkopen doen, koken, portioneren of opslaan van je maaltijden. Wij nemen al deze taken uit handen, zodat jij je kunt concentreren op het bereiken van je fitnessdoelen zonder gedoe. Onze maaltijden worden vers bereid en direct bij je thuisbezorgd, zodat je altijd een gezonde en voedzame optie bij de hand hebt, zelfs op drukke dagen.